Krzewy winnej latorośli w naszej winnicy zostały posadzone w 2012 roku. Wybór odmian to kompromis pomiędzy potencjałem do wyrobu dobrego wina jakościowego, ich przystosowaniem do naszych warunków klimatycznych i odpornością na choroby. W podjęciu tej trudnej decyzji osobiście pomógł nam polski enolog pan Wojciech Bosak i publikacje pioniera polskiego winiarstwa pana Romana Myśliwca. Wybraliśmy sprawdzone już w Polsce odmiany: czerwone Rondo i Regent, białe Seyval Blanc, Bianca i Solaris. Pierwsze, niewielkie zbiory i wino, które z nich powstało potwierdziły słuszność naszej decyzji. W 2016 roku powiększyliśmy winnicę, dosadziliśmy te same odmiany uzupełnione o cztery nowe: czerwone Zweigelt i Cabernet Cortis oraz białe Riesling i Muscaris.
Bo trzeba wiedzieć, że „wielkie wina powstają w winnicy”, by powstało dobre wino winogrodnik musi sprawić, aby zebrane owoce były zdrowe i dojrzałe. W przypadku naszej małej, „butikowej” winnicy jesteśmy w stanie zadbać nie tyle o plantację, co o każdy krzew z osobna.